Hondenuitlaatservice
De vrolijke 4voeters

Werkwijze


Ik haal uw hond op en zorg ervoor dat uw hond moe, voldaan en uitgelaten weer thuis gebracht wordt. De honden mogen in het bos met elkaar heerlijk spelen, rennen en ravotten. Het contact met soortgenoten in combinatie met voldoende beweging is voor de hond erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat uw hond genoeg prikkels krijgt, zowel lichamelijk als geestelijk, wanneer hij met mij op pad is.

Per dag vinden er twee wandelingen plaats tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Afhankelijk van de samenstelling van de groep en het karakter van uw hond wordt gekeken met welke groep uitlaatvriendjes uw hond het beste mee op pad kan. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met uw persoonlijke wensen.

Na de inschrijving volgt er een intakegesprek bij u thuis, zodat ik de hond kan zien in zijn eigen omgeving. Het bezoek in combinatie met uw toelichting geeft mij een goed beeld over het karakter van uw hond. Tijdens het gesprek zal ik vragen stellen over uw hond en is er voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden.

Als er besloten wordt uw hond definitief in te schrijven, worden de overeenkomst en de algemene voorwaarden ondertekend. Wanneer nodig wordt er ook een sleutelcontract opgemaakt. De eerste keer dat uw hond mee gaat is een proefdag. Tijdens deze proefdag kijk ik of de hond goed in de groep past en het fijn vindt om met ons mee te gaan. Dat is natuurlijk wel de bedoeling!

De eerste keer dat uw hond meegaat loopt hij/zij aan de lange lijn mee. Het is tenslotte een openbaar bos. Gedraagt uw hond zich goed binnen de roedel en merk ik dat er gereageerd wordt op bepaalde commando's dan mag hij/zij de volgende wandeling heerlijk los rennen en ravotten.

Natuurlijk zijn de pups ook welkom, dit is erg goed voor de ontwikkeling en de socialisatie van de pup. Wanneer blijkt dat de pup zich 'onvermoeibaar' gedraagt, wordt hij/zij met tijden in de 'puppy-buggy' genomen om even tot rust te komen. Op deze manier kan de pup toch lekker met de groep mee op stap.

Met zorg wordt de route bekeken waarin de honden opgehaald en thuisgebracht worden, zodat uw hond zo kort mogelijk in de bus zit. Veiligheid staat bij mij voorop en daarom zijn er benches in de bus gebouwd. Er zit een ventilatiesysteem op het dak, zodat iedere hond een goed plekje heeft gedurende de rit.

Bij thuiskomst krijgt de hond iets lekkers en zet ik ook even vers water neer. Natuurlijk maak ik de hond ook handdoek droog als dat nodig is.

Ik heb een uitgebreide EHBO tas bij mij, mocht er onderweg of in het bos een ongelukje gebeuren. Daarnaast heb ik een dieren EHBO cursus gevolgd bij de Martin Gaus Academie en weet ik hoe ik in een bepaalde situatie moet handelen.

Bent u benieuwd wat hondenuitlaatservice De vrolijke 4voeters voor u en uw hond(en) kan betekenen? Of wilt u een kennismakingsgesprek? Neem vrijblijvend contact met mij op via 06–11723507 of vul het contactformulier in met uw vraag.